יום 1| תל אביב - אדיס אבבה (Addis Ababa)
ננחת אחר הצהרים באדיס אבבה ונצא לסיור בעיר. נתחיל מהמוזיאון הלאומי שנמצא באדיס אבבה ובו גולת הכותרת היא לוסי, ההומניד שהותירה את חותמה בבוץ. את שעות האור שנותרו לנו ננצל לעליה אל הר אנטוטו (Entoto), ממנו יש תצפית מרהיבה אל העיר אדיס אבבה.
בשנת 1881 הקים קיסר אתיופיה מנליק ארמון על הר אנטוטו. הוא בחר בהר בשל חשיבותו האסטרטגית – האקלים הקשה והצורך לשנע מים ועצים להסקה גרשו מהמקום גם את העקשנים שבאויביו. בשנת 1886 העניק הקיסר לאישתו, טיטו בטול, קרקע באזור מישורי שמדרום להר. טיטו הקימה שם אחוזה וקראה לה "אדיס אבבה" (פרח חדש). האחוזה הלכה וגדלה וברבות הימים הפכה למקום מושבם של אצילי אתיופיה. היום, הר אנטוטו מהווה נקודת תצפית יפהפיה על העיר שתחתיו.
בסוף הסיור נגיע אל המלון בו נלון הלילה.
ארוחת ערב ולינה ב-Jupiter International Hotel או דומה ברמתו
יום 2| אדיס אבבה והשוק הפתוח – טיסה פנימית לג׳ינקה (Jinka) – שבט ארי (Ari)
את הבוקר נתחיל באחד השווקים היפים והמסקרנים באפריקה – השוק הפתוח של אדיס אבבה. הריחות והקולות מלווים אותנו בתוך שוק תוסס שאינו נח לרגע.
לקראת הצהרים ניסע לשדה התעופה כדי לקחת את הטיסה הפנימית לג׳ינקה ועמק האומו.
ג'ינקה (Jinka) – ג'ינקה היא עיר-שוק בדרום אתיופיה. העיר ממוקמת על הגבעות מצפון למישורי טאמה. היא נחשבת לבירת אזור דבוב אומו (Debub Omo Zone) שבדרום המדינה וממוקמים בה רבים ממשרדי הממשל.
נתחיל את הסיור בשוק הפתוח, בו מתקבצים מספר שבטים וכל אחד מוכר את מרכולתו. נמשיך בדרכנו ונעצור לביקור במרכז המחקר בג'ינקה (Omo Research Center) ובו נשמע על העמק ועל השבטים החיים בו. בהמשך הדרך נעבור דרך כפר קטן של שבט ארי (Ari), העוסקים במלאכת הקדרות והנפחות, כמו גם הכנת עאראק, וניצפה בטקס המסורתי של הכנת והגשת קפה. באזור נוכל לראות גם את בני שבט בנאה וצמאי.
ארוחת ערב ולינה ב-Jinka Eco Omo Lodge או דומה ברמתו
יום 3| ג׳ינקה – שבט מורסי (Mursi) –טורמי (Turmi) -שבט האמר (Hamer)
את היום נתחיל בארוחת בוקר ותדרוך על השבטים בהם נבקר. ניסע אל טורמי (Turmi) ובדרך נעבור דרך כפר של שבט מורסי.
נשות שבט מורסי ידועות בדיסקיות החרס המושחלות בשפתן התחתונה. עם תום הביקור נמשיך בנסיעה לעבר טורמי, בירת מחוז שבטי ההאמר המתאפיין בנשים וגברים יפי תואר, המושכים את גופם ושיערם בחומר אדמדם. הנשים לובשות חצאיות עור קטנות מקושטות בצדפים וחרוזים, ללא חלק עליון. הגברים עושים תסרוקות מיוחדות ומורכבות מבוץ צבעוני ונושאים כרית צבע בעזרתה הם מושחים את גופם.
אחר הצהריים נהנה מביקור נוסף באחד מכפרי שבט האמר (Hamer).
שבט האמר (Hamer), הקרוב במנהגיו לשבט באנה, יושב גם הוא בדרום-מערב אתיופיה. הם חיים במחוז האמר, חלק פורה של עמק נהר אומו. עיקר פרנסתם היא רעיית בקר.
שבט זה ידוע בטקס "קפיצת השור" (Bull jumping), אותו מבצעים נערים כדי לציין את הפיכתם לגברים.
במהלך הטקס, מוצמדים 10-30 שוורים מסורסים כתף-אל-כתף, ועל הנער העירום לקפוץ על גבם ארבע פעמים ברציפות, מבלי ליפול. במידה והצליח, הוא יצטרף אל הגברים האחרים שצלחו את הקפיצות. אך זהו למעשה סיומו של הטקס. בתחילתו, הגברים מצליפים עם ענפים דקים בגבן של הנשים הלא נשואות מהשבט. הנשים מאמינות כי ככל שהכאב חזק יותר, כך הן נאמנות יותר לנער שעומד להפוך לגבר, וכך הוא גם יבוא לעזרתן בעיתות מצוקה.
לאחר מכן, הנשים שרות ורוקדות, כאשר לגופן חצאיות ארוכות שבשוליהן פעמוני מתכת המדנדנים בזמן הריקוד.
נגיע אל בית המלון לפנות ערב.
ארוחת ערב ולינה ב-Turmi Busaka Lodge או דומה ברמתו
יום 4| טורמי (Turmi) – שבט קארו (Karo) – שבט דאסניץ׳ (Dasaneech)
את היום נתחיל בארוחת בוקר ותדרוך על השבטים בהם נבקר: נתחיל בביקור כפרי שבט קארו (Karo) החיים במורולה (Murula). זהו השבט הקטן ביותר בעמק אומו ומונה כ-1,500 איש. הגברים והנשים בשבט נוהגים לקשט את פניהם וגופם בצבע עשוי מגיר וחימר במטרה למשוך את בני המין השני.
נמשיך לכיוון העיר אומורטה (Omorate) כדי לפגוש בבני שבט דאסאניץ' (Dasaneech).
שבט דאסניץ' חי באתיופיה, קניה וסודן ועיקר פרנסתו מרעיית בקר, אך בשנים האחרונות הם החלו להתמחות ברעיה חקלאית. לאחר שאיבדו את רוב אדמותיהם במהלך 50 השנים האחרונות, בעיקר מאדמותיהם בקניה, ליד אגם טורקאנה (Turkana), הם נאלצו להקטין משמעותית את מספר ראשי הבקר, הצאן והעיזים שברשותם.
בתום הסיור נמשיך אל הלודג׳ בו אנו לנים הלילה.
ארוחת ערב ולינה ב-Turmi Busaka Lodge או דומה ברמתו
יום 5| טורמי – ארבה מינץ׳ (Arba Minch)
הבוקר נמשיך לכיוון ארבה מינץ׳, אליה נגיע לקראת סוף היום.
ארבה מינץ' (Arbe Minch) - עיר בדרום אתיופיה שקיבלה את שמה מהמעיינות המקומיים שסיפקו ליער ולצמחיה באזור. העיר ממוקמת בצידו המערבי של הבקע הגדול וידועה כמקור לפירות כמו מנגו, בננות, תפוזים, תפוחים, גוייבות ואננס וכן בזכות חווות הדגים שבשטחה.
בדרך נעבור דרך כפרים של שבט קונסו (Konso) ובאזור גיאולוגי מיוחד הנקרא 'ניו יורק' בשל מגדלי הקרקע הנראים כגורדי שחקים.
נמשיך אל שבט ארבורה (Arbore). לשבט זה ארבעה כפרים באזור דרום עמק האומו. בחלק מהכפרים הפרנסה העיקרית היא מרעה ובחלק - דייג. פרנסה נוספת הם מוצאים בחקלאות וצייד. לשבט מנהגים מסורתיים מרתקים, עליהם נלמד בזמן הביקור.
אחר הצהרים נגיע אל ארבה מינץ׳, בה נלון בשני הלילות הבאים.
ארוחת ערב ולינה ב-Haile Resort או דומה ברמתו
יום 6| ארבה מינץ' - אגם צ׳אמו (Lake Chamo)
עם בוקר נצא אל אגם צ'אמו, הנמצא למרגלות העיר ארבע מינץ'. נפליג באגם שבמימיו חיים בקרוקודילים, היפופוטמים ומגוון עופות מים, המאפיינים את אגמי השבר הסורי אפריקני.
בתום השייט והסיור נמשיך לביקור בכפר של בני שבט דורזה (Dorze), שבט הידוע ביכולות אריגת הכותנה, מהם הם מייצרים את בגדיהם וביקתותיהם. השבט חי בקבוצות גדולות צפונית לבירה אדיס אבבה. עיקר פרנסתם בחקלאות, ושדותיהם כוללים גידולים תבלינים, ירקות, פירות וטבק. אנו נבקר בשוק המקומי והססגוני בו מוכרים בני השבטים את מרכולתם.
בתום היום נחזור ללודג' הממוקם בארבה מינץ'.
ארוחת ערב ולינה ב-Haile Resort או דומה ברמתו
יום 7| ארבה מינץ׳ – אגם אווסה (Hawassa)
בתום ארוחת הבוקר נצא בנסיעה מארבה מינץ׳ אל אגם אווסה. אם הגיענו, נצא לסיור רגלי לאורך חופי האגם, שם נוכל לראות את הדייגים עסוקים במלאכתם כשהם משליכים את הרשתות אל מי האגם. נמשיך עוד אל מפל יפהפה ונהנה מהקרירות והנוף שנשקף ממנו.
אחר הצהרים נגיע אל אחת משמורת הטבע הקטנות באפריקה (אולי הקטנה שבהן) – Amore Gedel שבעיר אווסה. בשמורה אפשר לראות מינים שונים של קופים, בינהם קולובוס שחור-לבן, גנון ירוק, מינים של ציפורים ועופות וסמוך לקו המים לפעמים אפשר להבחין בלטאות כח והיפופוטמים באגם.
בתום הסיור ניסע למלון.
ארוחת ערב ולינה ב-Haile Resort או דומה ברמתו
יום 8| אווסה – אדיס אבבה (Adis Abeba) – תל אביב
היום מסתיים טיולנו. אחרי ארוחת הבוקר נצא בנסיעה לכיוון אדיס אבבה. דרכנו עוברת דרך נופי העמק הגדול של אתיופיה, שנופיו הם הרים גבוהים, כפרים קטנים של חקלאים ועירות מתפתחות.
נגיע לשדה התעופה באדיס אבבה בזמן לטיסת אחר הצהרים מאדיס אבבה לתל-אביב, בה ננחת עוד באותו יום.