יום 1| תל-אביב - אדיס אבבה - נירובי - אזור השימור סוויטווטרז (Sweetwaters)
בשעת לילה נמריא מתל-אביב אל נירובי, בה ננחת בשעת צהרים. אחרי הסדרת הויזה, נצא מהטרמינל ונפגוש את המדריכים שלנו, נעלה על הרכבים ונצא לדרך - אל אזור השימור סוויטווטרז.
בהתאם ללוח הזמנים, נעצור מטעי אננס כדי לשמוע על אחד הגידולים החשובים (והטעימים) במדינה. בהמשך הדרך נעצור לביקור קצר בשוק המקומי של קאראטינה (Karatina).
עם הגיענו לשמורה, נצא לספארי ראשון בדרכנו אל הלודג׳ בו נלון.
ארוחת ערב ולינה ב-Sweet Waters Tended Camp או דומה ברמתו
יום 2| אזור השימור סוויטווטרז (Sweetwaters)
את היום נקדיש לסיורים באזור השימור סוויטווטרז, שלמרות שאינו גדול, הוא מרתק במגוון בעלי החיים שנמצא בו בשני פרוייקטים מיוחדים בהם נבקר.
אזור שימור סוויטווטרז (Sweetwaters Game Reserve) הנו אזור שימור פרטי סגור המקיים יחס של מספר-בעלי-החיים-לתא-שטח גדול אף יותר מאשר השמורות הגדולות של קניה.
באזור השימור של סביבת הבור חיים כל "חמשת הגדולים": פיל, קרנף, אריה, בופאלו ונמר. כולם מגיעים בשעות היום או הלילה אל בור המים. בשטח השימור הפרטי נבנה בית מחסה לשימפנזים שהובאו לכאן מרחבי אפריקה וחיים בסביבה מוגנת, על מנת לעזור ולשמר את קופי האדם הקרוב אלינו ביותר.
באזור השימור אפשר לראות עשרות ריינג׳רים מפטרלים בכל שעות היום והלילה. בשמורה חיים עשרות קרנפים - לבנים ושחורים - המהווים מטרה לציידים לא-חוקיים הרוצים את קרניהם, אותן ימכרו באסיה באלפי דולרים לקילוגרם.
ארוחת ערב ולינה ב-Sweet Waters Tended Camp או דומה ברמתו
יום 3 | סוויטווטרז - הפארק הלאומי אברדר (Aberdare National Park)
בתום ארוחת הבוקר נצא בנסיעה אל הפארק הלאומי אברדר, לו נקדיש את היום.
הפארק הלאומי אברדר (Aberdare National Park) נמצא על רכס הרי אברדר במרכז קניה. הפארק ממוקם כ-100 ק״מ מעיר הבירה נירובי וגובהו נע בין 2100 ל-4300 מטרים מעל פני הים. הפארק הוקם בשנת 1950 ושטחו 766 קמ״ר. הוא מתאפיין בנופים עוצרי נשימה - מפסגות ההרים אל העמקים, בין יערות גשם לנחלים ומפלים שוצפים. את הפארק מאכלסים מגוון בעלי חיים כמו פילים, נמרים, מינים שונים של אנטילופות, באפלו, צבועים, קופי קולובוס שחור-לבן, קופי סייקס ועוד.
חובבי הקופים יהנו לצפות בקופי קולובוס שחור-לבן, קופי סייקס ובבונים.
כמו כן אפשר לראות בפארק את הקרנפים השחורים שהפארק מהווה עבורים מקום מחסה.
ארוחת ערב ולינה ב-The Ark Hotel או דומה ברמתו
יום 4 | הפארק הלאומי אברדר - אגם נקורו (Lake Nakuru)
לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה אל אגם נקורו.
אגם נקורו (Lake Nakuru) שממוקם על השבר הסורי- אפריקני, הוא אגם סודה רדוד מאוד. ככל אשר מתקרבים אל האגם נדמה כאילו הוא נצבע בוורוד: להקות ענק של אלפי פלמינגו מכסות את פני המים. אגם נקורו משמש בית גידול לעופות רבים נוספים ובתחומי פארק נקורו חיים בעלי חיים רבים: אריות, נמרים, היפופוטמים, חזירי יבלות, קרנפים, אנטילופות מים, שפני סלע, צבאים ועוד.
ארוחת ערב ולינה ב-Elementaita Serena Camp Lake או דומה ברמתו
ימים 5-6 |אגם נקורו - מסאי מארה (Masai Mara)
בתום ארוחת הבוקר נצא בנסיעה אל מסאי מארה, לה יוקדשו היומיים הקרובים.
שמורת מסאי מארה (Maasai Mara National Reserve) היא אחת השמורות היפות והמרתקות ביותר בעולם. כאן אפשר לצפות גם בברדלסים, אריות, עדרי באפלו, ג‘ירפות, פילים, צבועים, נשרים ועוד...
תארו לעצמכם שאתם מתעוררים בבוקר לצלילים לא מוכרים, כמו נהמה רחוקה של אריה, קריאה של ציפור ורשרוש בעשב. מייד עולה בכם השאלה: מה רואים היום? ובכן, ברוכים הבאים למסאי מארה – הלב הפועם של אפריקה.
כאן תפגשו פנים אל פנים בלביאות עם גורים, ג'ירפות שמתבוננות ישר אל תוך העדשה, ואולי תיזכו לראות צ׳יטה פותחת בריצה מהירה שפשוט שקשה לתאר.
אנו יוצאים להרפתקה שמתחילה מהרגע בו עלינו לג׳יפ ונמשכת לאורך היום כולו. הטבע סביבנו לא עוצר לרגע ומכין לנו הפתעות מאחורי כל עץ ושיח.
ארוחת ערב ולינה (2 לילות) ב-Mara Serena Safari Lodge או דומה ברמתו
יום 7 | שמורת מסאי מארה - אגם ניוואשה (Lake Naivasha)
היום נסייר בשמורת מסאי מארה ככל שיתיר לנו הזמן לפני שנמשיך אל אגם ניוואשה, עוד אחד בשרשרת אגמי השבר הסורי-אפריקני.
בהתאם לשעת ההגעה, נסייר מעט באזור שוקק החיים ונעשה היכרות ראשונה עם שוכני סביבת האגם.
ארוחת ערב ולינה ב-Naivasha Simba Lodge או דומה ברמתו
יום 8 | אגם ניוואשה (Lake Naivasha) - נירובי
הבוקר נצא לסיור באגם וסביבתו הכולל שייט על האגם וסיור רגלי בין בעלי החיים בחצי אי הסהרון.
אגם ניוואשה (Naivasha) הנו אגם מים מתוקים, הגבוה באגמי השבר הסורי אפריקני, 1,884 מטרים מעל פני הים, שטח האגם מושפע רבות מכמות המשקעים ונע בין 114- 991 קמ"ר.
בתחילת המאה ה-20 התייבש האגם ונעלם כליל, אדמותיו שימשו כאדמות חקלאיות. מספר שנים מאוחר יותר, גשמים כבדים שפקדו את האזור החיו את האגם שהציף את האדמות החשופות והחזיר את המצב לקדמותו.
הרוחות העזות בשעות אחר הצהריים גורמות לאגם לעתים להיות סוער וגלי ועל כן נקרא בפי המסאים נייפושה (Ni posha), פירוש המילה הוא מים קשים. השם, שאוית בטעות ע"י הבריטים ניוואשה (Naivasha) הוא השם המזוהה עם האגם עד היום.
האגם מוקף אזורי ביצה, צמחיית גומא עבותה ויערות של עץ הידוע בשם שיטת הקדחת הצהובה. האזור מהווה אוצר טבע אמיתי המפורסם בכל העולם בשל אוכלוסיית הציפורים שבו המונה למעלה מ- 400 מינים, אוכלוסייה גדולה של היפופוטמים שוכני האגם, ג'ירפות בין עצי השיטה, עדרי אנטילופות רועים באחו הירוק וקופי קולובוס המשתעשעים בין צמרות העצים.
בתום הסיורים ניסע אל מלון הממוקם ליד העיר נירובי, בו נלון הלילה.
ארוחת ערב ולינה ב-Safari Park Hotel או דומה ברמתו
יום 9 | שמורת נירובי (Nairobi National Park) - נירובי - אדיס אבבה - תל-אביב
הבוקר נצא לספארי אחרון בשמורה הסמוכה לעיר נירובי.
שמורת ניירובי היא תופעה שקשה לעכל עד שרואים אותה בעיניים: סוואנה פתוחה, ג'ירפות על קו האופק, קרנפים מתהלכים בין שיחים, כל זאת על רקע גורדי השחקים של עיר הבירה.
זו השמורה היחידה באפריקה שבה אתה יכול לשבת בבית קפה בבוקר, ובתוך רבע שעה למצוא את עצמך פנים אל פנים עם אריה.
עוד אפשר לראות פה: קרנפים שחורים נדירים, להקות זברות, תאואים, אנטילופות, ויותר מ־400 מיני ציפורים. כל אלה חיים חיי פרא על סף אחת הערים הכי עמוסות ביבשת.
בהתאם לשעת הטיסה, ניסע אל שדה התעופה של נירובי, שם נעלה על טיסתנו ונחל את דרכנו חזרה ארצה.
ננחת בתל-אביב בשעת בוקר מוקדמת של יום המחרת.