אני מאשר לקבל חומרים פרסומיים מ"עולם אחר" לכתובת המייל שלי

טנזניה מציעה את אחת ממערכות החיים העשירות והמורכבות ביותר בכדור הארץ.

המסלול שלנו נבנה מתוך ניסיון של אלפי סיורים, והוא מדויק לרמת היום והעונה כדי למקסם את סיכויי התצפית על טורפים, פרסתנים ובעלי כנף נדירים. דגש מיוחד ניתן לשני יסודות דרמטיים בלב הסוואנה: נדידת הגנו והזברות העצומה, שהיא מהתופעות הבולטות בעולם החי, והחתולים הגדולים – האריות, הנמרים והצ’יטות – שכל מפגש איתם הוא רגע של חסד ועוצמה.

השילוב בין תכנון מדעי, הפקה לוגיסטית מורכבת ותשומת לב לפרטים הקטנים, הופכים את הספארי בטנזניה לאבן דרך אמיתית לחובבי טבע ותרבות כאחד. כאן לא תמצאו תיירות גנרית. תמצאו הפקה איכותית, קבוצות קטנות )או טיול פרטי( ומסע שכולו תוכן, דיוק וחוויה.

 

הנדידה הגדולה - שלבי מפתח לאורך השנה

  • ינואר-מרץ: המלטות הגנו בדרום הסרנגטי – אלפי עגלים נולדים מידי יום, וסביבם פעילות טורפים מוגברת

  • אפריל-מאי: עונת גשמים קלה – המישורים מתכסים ירוק, העדרים מתכנסים במספרים עצומים במרכז השמורה

  • יוני-אוגוסט: העדרים נעים צפונה, חציית נהר הגרומטי במערב, נהר המארה מתחיל להתמלא בעדרים

  • ספטמבר-אוקטובר: שיא החצייה בצפון סרנגטי – מראות בלתי נשכחים של גנו וזברות שועטים אל מימי נהר המארה

  • נובמבר- דצמבר: חזרת העדרים למרכז סרנגטי – המלטות הזברות אלפי פרטים על פני המישורים הפתוחים, ותצפיות מלאות תנועה במרכז ובדרום השמורה

 

הסטנדרט של עולם אחר

  • טיסה ישירה סגורה – ללא קונקשנים, חוסכת זמן ומתח

  • ליווי לוגיסטי ותפעולי מישראל וטנזניה 24/7 – קב״טים, רפואה ומענה תפעולי וטכני זמין בכל שעה

  • רכבי ספארי מתקדמים – כל מטייל עם חלון אישי, שקעי טעינה, מקרר ו-Wi-Fi

  • ארוחות שטח מוגשות כהלכה – בפריסה מסודרת בטבע, עם כלים והגשה איכותית (לא קופסאות)  

  • ערכת ספארי מתנה – תיק יום איכותי, חולצה מעוצבת וממותגת, מגדיר חיות, סט מפות ואפליקציה ייעודית


הקונספט של עולם אחר - לא רק טיול, שיטה שלמה

הטיול הזה לא מבוסס רק על בחירת שמורות ומלונות – אלא על שיטת עבודה סדורה, רב-שכבתית, שמטרתה אחת: לאפשר למטייל לחוות את אפריקה ברמת התצפית, הבטיחות, הנוחות והעומק הגבוהים ביותר שניתן.

  • הלודג׳ים – הלינה נבחרת לפי מיקומי העדרים ולא לפי הזמנות גנריות. כל לודג’ ממוקם לפי דינמיקת הנדידה,
    נגישות לצירי תנועה קריטיים, ויכולת לצאת ליום ספארי שלם מבלי לבזבז זמן על נסיעות מנהלתיות.

  • הג׳יפים - רכבי שטח ייעודיים לספארי - טויוטה לנד קרוזר עם מקסימום שישה מטיילים בג׳יפ.כל מטייל יושב ליד חלון ומעבר. הרכבים כוללים: שקעי טעינה, Wi-Fi, מקרר אישי, וגג נפתח כפול.
         הנהגים-מדריכים המקומיים מוסמכים ומנוסים, ודוברים אנגלית רהוטה.

  • המטוסים - טיסות פנים עם צוותי Bush Pilots מנוסים, תחזוקה בתקן בריטי ובציוד מותאם לשטח.מעבר לחיסכון בזמן - הטיסות הן חווית נוף בפני עצמה: מבט מהאוויר על נהרות, עדרים וסוואנה אינסופית.

  • המדריכים – הטיול מודרך על ידי מדריך ישראלי מצוות עולם אחר, האחראי להובלת הקבוצה, להדרכה העיונית והמעשית, ולגיבוי בכל שלב.בנוסף: בכל רכב מדריך-נהג מקומי מוסמך ובוגר אקדמיה לטיולי טבע.
         טיולים פרטיים מודרכים ע״י מדריך-נהג מקומי מהצוות שלנו בטנזניה.

 

תפעול, ביטחון, רופאה ומודיעין ספארי 24/7 - מה שקורה מאחורי הקלעים

מאחורי כל רגע שקט בטיול, עומדת מערכת שלמה שמוּנעת בזמן אמת, בארץ ובשטח - זו מערכת הפעלה חיה, המיועדת לתת מענה בזמן אמת, ולהבטיח רמה תפעולית יוצאת דופן.

  • רופא ישראלי בשטח - רופא משלחת מקצועי, המאובזר לטיפול בשגרה ובחירום. הרופא זמין לכל צורך רפואי במהלך הטיול, ומספק גיבוי ישיר בהתמודדות עם מקרי חירום, כולל תיאום והפעלה מול חברות הביטוח במקרה הצורך להטסה רפואית.

  • קצין ביטחון קרקע בשטח- קב״ט ישראליאחראי על מערך הביטחון והקשר עם גורמי שטח מקומיים. פועל בהתאם לנהלים ולתקנים שנקבעו מראש בישראל. מלווה את התכנון והביצוע מיום ההמראה ועד הנחיתה חזרה.

  • קצין ביטחון תעופה – קב״ט תעופה ישראלי האחראי לקיום נהלי הבידוק והאבטחה בשדה התעופה הבינלאומי, בהתאם לתקני ביטחון תעופה ישראליים באישור והנחיית הממל״ת (המערך הממלכתי לביטחון תעופה).

  • מנהל אופרציה בשטח - איש הקשר הראשי מול הנהגים, הלודג’ים, הטייסים ושאר הגורמים בשטח. מתאם פתרון תקלות, מענה מידי וליווי בשגרה ובחירום. נמצא בקשר ישיר עם המדריך הישראלי וצוותי הקרקע.

  • מוקד שליטה ובקרה - מוקד המופעל על ידי הנהלת החברה, מלווה את הפעילות בזמן אמת. המוקד עוקב אחר מיקום הג׳יפים, מזג האוויר, שביעות רצון ותיאומים לוגיסטיים ומספק מענה מידי לכל צורך שעולה מהשטח.

  • מערך טכני בשטח – מוסך נייד, מכונאים ורכבים חלופיים - במקרה של תקלה, עיכוב או צורך בחילוץ, עומד לרשותנו מערך טכני מלא הכולל מוסך שטח נייד, צוות מכונאים מיומן ורכבים חלופיים. הכול מתופעל בשטח עצמו, באופן מיידי ובסטנדרט                  שמבטיח המשכיות חלקה של הטיול - ללא תלות בגורמי חוץ.

  • מוקד מעקב תנועת בעלי חיים – מידע שטח למדריכים ונהגים - כחלק מהתפעול השוטף, אנו מפעילים מוקד איסוף מודיעין סביב תנועת העדרים, חתולים גדולים ותצפיות מרכזיות בשטח. המידע נאסף ממדריכים, נהגים טייסים ומקורות נוספים.                    המידע מתעדכן בזמן אמת - כדי לכוון את הנהגים בשטח לנקודות העניין החמות ביותר בכל יום, ולמקסם את סיכויי התצפית
          והחיבור לטבע.

תנאי מזג האוויר בטנזניה - בין קו המשווה לרמות הירוקות

השילוב בין הקרבה לקו המשווה והגובה שבו נעים רוב ימי הטיול (1,000–2,400 מטר מעל פני הים), מייצר מזג אוויר נעים לאורך כל חודשי השנה: ממוזג טרופי, יבש, ומרענן.

תנאים כלליים:

לחות נמוכה – בין 30% ל-40% ברוב ימות השנה

טמפרטורות ביום – בין 25 ל-28 מעלות צלזיוס

טמפרטורות בלילה – בין 12 ל-18 מעלות צלזיוס

הבקרים לעיתים קרירים ונעימים מאוד, עם אוויר צלול ושמים בהירים. אחר הצהריים יכול להיות חמים, אך כמעט תמיד מלווה ברוח קלילה שמרככת את החום.
בלילה מזג האוויר קריר ונעים, ולעיתים מצריך מעיל קל או סווטשרט.

העונות הקצרות של הגשם (נובמבר-דצמבר ואפריל-מאי) מוסיפות מימד של ירוק, דרמה ומראות מרהיבים של עננים ותאורה רכה - מבלי להפריע כלל לקצב הטיול.

יום 1 | תל אביב - נמל התעופה קילימנג'רו (Kilimanjaro) - ארושה (Arusha)

נצא בטיסה ישירה מבן גוריון אל קילימנג'רו שבטנזניה. עם הנחיתה בנמל התעופה קילימנג'רו ניסע אל העיר ארושה, שם נבלה את יומנו הראשון.

העיר ארושה היא השלישית בגודלה בטנזניה. היא משלבת בין בניה חדשה ומודרנית לבניה אפריקנית אופיינית. בעיר מספר מקומות בהם כדאי לסייר, והראשון שבהם הוא מרכז מורשת תרבות אפריקה, הממוקם על הכביש הראשי, בפאתי העיר. במרכז אפשר לראות פסלים וציורים אפריקנים כמו גם רהיטים מסורתיים, ספרות מקומית ועוד.

מקום נוסף בו כדאי לבקר הוא מרכז שנגה, המעסיק אנשים מוגבלים היוצרים עבודות אמנות ומוכרים אותם לקהל הרחב. העבודות יפהפיות ובהן תכשיטים, קישוטים לבית, צעצועים ועוד.

אם אתם חובבי שווקים מקומיים, השוק המסאי הוא מקום מומלץ לבקר בו. השוק אינו גדול במיוחד אך הוא בהחלט מגוון במרכולתו. כאן תוכלו למצוא את השמיכות המסאיות המשובצות, סנדלים מסאים (שסולייתם עשויה מצמיג רכב), תכשיטים עשויים חרוזים צבעוניים, מקלות מסאים ועוד.

במידה ונותר לכם זמן ואתם חובבי ארכיאולוגיה, Natural History Museum הוא אחד המקומות המסקרנים בעיר. המוזאון ממוקם בתוך מתחם גרמני ישן והוא מציג ממצאים פרה-היסטורים שונים כמו גם סיור במתחם הגרמני (מסוף המאה ה-19/תחילת המאה ה-20) ועוד.

נגיע אל המלון בארושה, שם נלון.

ארוחת ערב ולינה (לילה 1) ב-Kahawa House או דומה ברמתו

 

יום 2 | שמורת טרנגירי (Tarangire Nartional Park) - מסאי (Maasai)

בשעות הבוקר ניפגש במסעדת המלון לארוחת בוקר ונקבל תדריך קצר ונצא לשטח לספארי בשמורה הידועה בעצי הבאובב שבה, שמורת טרנגירי.

ייחודה של שמורת טרנגירי (Tarangire National Park) הוא הסוואנות רחבות הידיים שלה, המנוקדות במאות עצי באובב, בני מאות שנים, שביניהם משובצים מאות עצי שיטה. עולם החי של טרנגירי עשיר ומגוון: נמנו בה יותר מ-500 מינים שונים של עופות והיא נחשבת לאחד מריכוזי הקינון הגדולים בעולם. ייחוד נוסף של טרנגירי הוא העדרים הגדולים של הפילים, המגיעים אליה בעונת היובש. בנופיה המגוונים של טרנגירי משוטטים גם היפופוטמים, זאבים טלואים, אריות, נמרים וצבועים. בשטחי העשב הנרחבים שלה חיים אלפי צבאים, באפלו, איילנד, גנו, אימפלות, זברות, ג‘ירפות ומיני יונקים רבים נוספים.

בדרכינו ללודג' נעבור במניאטה מסאית (כפר אותנטי), ניהנה מביקור מרתק ונחשף לאורח חייו של שבט מסאי.


בתום הביקור נמשיך אל הלודג׳ בו נלון הלילה.

ארוחת ערב ולינה (לילה 2) ב-Tloma Lodge או דומה ברמתו

 

יום 3 | שמורת אגם מניארה (Lake Manyara National Park)

לאחר ארוחת הבוקר, נצא לספארי בשמורת אגם מניארה.

בתחתית הבקע הסורי - אפריקני, החוצה את טנזניה, שוכנת שמורת אגם מניארה (Lake Manyara National Park): קטנה אך מגוונת בבתי גידול ועשירה במיני בעלי חיים. הכניסה לשמורה עוברת ביער טרופי, המתקיים הודות למי תהום גבוהים במיוחד. ציפורים רבות, ביניהן שקנאים וקורמורנים, ניזונות מדגי האגם. אלפי פלמינגו צובעים לעיתים את האגם בוורוד כשהם מגיעים אליו במסלול נדידתם. חוויה נוספת שמזמנת שמורת מניארה היא צפייה באריות, הנוהגים לטפס על עצי השיטה הגבוהים כדי להימלט מהחום וממטרד החרקים.

בתום היום נגיע אל הלודג' שם נלון.

ארוחת ערב ולינה (לילה 3) ב-Tloma Lodge או דומה ברמתו

 

יום 4 | קלדרת נגורונגורו (Ngorongoro Crater) - שמורת סרנגטי (Serengeti National Park)

בשעות הבוקר נקבל תדריך קצר בנוגע ליום העומד לפנינו, שעיקרו, ביקור בלב ליבה של קלדרת הנגורונגורו.

קלדרת נגורונגורו (Ngorongoro Crater), המכתש המפורסם ביותר באפריקה נוצר כתוצאה מקריסתו של הר הגעש נגורונגורו. כתוצאה מהקריסה נוצר מעין אמפיתיאטרון טבעי עצום, שהקירות התלולים המקיפים אותו מתנשאים לגובה של כ-600 מטרים. במכתש נגורונגורו חיים רוב מיני בעלי החיים של מזרח אפריקה, ביניהם קרנפים, צבועים, תאו, פילים ועדרי גנו וזברות. מכתש נגורונגורו הוא חלק מ"אזור השימור נגורונגורו" הכלול ברשימת אתרי המורשת העולמיים של ארגון אונסק"ו. בנגורונגורו חיי בר מגוונים, נופים עוצרי נשימה והוא ביתם של המסאים, רועי הבקר.

את ארוחת הצהריים נאכל בשטח, בלב השמורה באזור המוגדר לכך, לצד מקווה מים עם מרבדי עשב מדהימים, בקרבה לבעלי החיים תחת משק כנפיהם של העופות הדורסים שמגלים כל פעם מחדש עניין מיוחד בארוחת הפיקניק שלנו במקום והופכים כל ארוחה לחוויה.

נמשיך בנסיעה אל שמורת סרנגטי, שם נלון.

ארוחת ערב ולינה (לילה 4) ב-Seronera Wildlife Lodge או דומה ברמתו | מרכז שמורת הסרנגטי

 

ימים 5-6 | שמורת סרנגטי (Serengeti National Park) - מסאי (Maasai)

הימים הקרובים יוקדשו במלואם בלב שמורת הסרנגטי.

הפארק הלאומי סרנגטי (Serengeti National Park) הוא שמורת הטבע העשירה והמגוונת ביותר בעולם כולו. בין בעלי החיים הגדולים שבהם אפשר לצפות בשמורה: גנו, זברות, ג‘ירפות, אנטילופות, אריות, נמרים, צבועים ומגוון עצום של ציפורים. בתקופה זו, עדרי הגנו, נמצאים בדרום ומרכז שמורת סרנגטי. הגשמים שהחלו לרדת מצמיחים עשב טרי, בורות המים והנחלים שופעים והמרחבים משובצים בפריחה בצבעי לבן, צהוב וסגול. בתקופה זו האוויר הצלול מלא בקריאות עגלי הגנו הרצים לצד אמהותיהם, גורי האריות צעירים משחקים בזנבה של אימם ולהקות של אורגים בצבעי צהוב ושחור מזכירות לנו שאנחנו בעיצומה של עונת החיזור. הטבע שוקק חיים חדשים ונמצא בשיא תפארתו.
את ארוחת הצהריים נאכל בשטח בשמורת הסרנגטי במיקום שיימצא ראוי ובטוח לפיקניק בלב הטבע העוצמתי.
בתומו של יום נגיע אל המלון, נהנה מהנוף הקסום ונתארגן לארוחת הערב.

ארוחת ערב ולינה (לילה 5) ב-Seronera Wildlife Lodge או דומה ברמתו | מרכז שמורת הסרנגטי

בתום היום ה-6 נצא בנסיעה חזרה אל הלודג' הממוקם ברמת הנגורונגורו.

בדרכינו ללודג' נעבור במניאטה מסאית (כפר אותנטי), ניהנה מביקור מרתק ונחשף לאורח חייו של שבט מסאי.

סימן ההיכר הבולט של בני שבט מסאי (Maasai), החיים בקניה ובצפון טנזניה, הוא לבושם המסורתי- מעין שמלות אדומות. על פי הערכות, מונה היום השבט כ-900 אלף איש. הם חיים בכפרים ולא כבודדים, בבקתות עשויות בוץ, עץ וגללי בקר. למרות חדירת תרבות המערב לאזורם, ממשיכים בני שבט מסאי לנהל את חייהם בדרכם המסורתית- חיי נוודים למחצה. רוב בני המסאי עודם מתפרנסים מרעיית בקר, וזאת למרות הקושי להתפרנס מכך, הנובע מפיתוח באזורי המחיה שלהם. למרות ששמם יצא למרחקים כציידים מומחים, רוב מזונם של בני המסאי מקורו בבקר שהם מגדלים והם ניזונים בעיקר מדם ומחלב הבקר. עושרם מוערך במספר ראשי הבקר שיש לכל בעל עדר. בני המסאי משמרים טקסים מסורתיים רבים. אחד הטקסים המוכרים ביותר מכונה ”ריקוד הקפיצות“, אותו מבצעים הנערים הצעירים בטקס התבגרותם, ובו הם צריכים לזנק מנקודת עמידה לגובה רב, וכך מפגיעים את חוזקם ואת התבגרותם.

ארוחת ערב ולינה (לילה 6) ב-Tloma Lodge או דומה ברמתו

 

יום 7 | יום שבטים בטנזניה - ביקור בשבטי הדזבה ודטוגה 

ביום זה אנו חווים את התפתחות משכנות האדם: משבט הדזבה (Hadzabe), הנעזר במערות, בחללים של גזעי באובב בעונה הגשומה ובסוכות מצמחים מקומיים ועד לשבט דטוגה (Datoga) הבונה בקתה מלבנית מלבנים עשויות בוץ. עוד נתוודע למורכבות, לקשיים וליצירתיות הנדרשת, בנדידת השבטים בשבר הסורי-אפריקני.
שבט הדזבה ושבט דטוגה הם מהשבטים האותנטיים והמסורתיים האחרונים שנותרו באפריקה ולהם היסטוריה מתמשכת של כ-12 אלפי שנים.

משבט ההדזבה נותרו כ-700 איש. בני השבט חיים בעיקר ליד אגם איאסי (Lake Eyasi) בצפון טנזניה, ללא בית קבוע - בתקופה היבשה הם חיים בסוכות שהם מקימים מזרדים ועשב. בתקופה הגשומה, הם מוצאים מסתור מהגשמים במערות ובנבכי הסלע. כל קבוצה בשבט מונה 30-20 איש. נשות השבט מלקטות פירות ושורשים אכילים ואילו הגברים צדים בעזרת חץ וקשת כבימי האדם הקדמון. שבט ההדזבה מדבר בשפת ההדזה, שפה המשלבת קליקים של עיצורים וציקצוקי לשון.

בני שבט הדטוגה ידועים כאויביהם המושבעים של שבט המסאי. גברי השבט נודדים עם עדרי הצאן והבקר בין צפון המדינה לדרומה, בחיפוש אחר שדות מרעה. הנשים נשארות בבית ומגדלות את הילדים. חלק מהגברים עוסק בנפחות זעירה - תוך דקות ספורות הם מתיכים מתכות קלות ובעזרת פטיש וסדן מכינים ראשי חיצים ותכשיטים שונים, אותם יחליפו עם בני שבט הדזבה תמורת עורות בעלי חיים או דבש. הגברים לבושים גלימות אדומות ואילו הנשים מצלקות את עור פניהם בצורות סימטריות מסביב לעיניים ליופי ולבושות בגדי עור יפהפיים. לשבט מבני קבע עשויים מלבני בוץ ותבן..

בתום הביקור נסע חזרה אל העיר ארושה, שם נלון.

ארוחת ערב ולינה (לילה 7) ב-Kahawa House או דומה ברמתו

 

יום 8 | הפארק הלאומי ארושה (Arusha)

בתום ארוחת הבוקר ניסע אל העיר ארושה ולספארי אחרון בפארק הלאומי ארושה.

למרגלות הר מרו שוכן הפארק הלאומי ארושה (Arusha national Park), המציע למבקר בו מגוון בתי גידול: יער גשם מרהיב עם צמחים מטפסים, שרכים, פרפרים, ציפורים וקופים, ביניהם קופי קולובוס לבן- שחור; מכתש וולקני (מכתש נגורדוטו), ובו סלעים חלקים ומצוקים; בתחתית המכתש אזור ביצה, שבו רועים באפלו ומינים שונים של אנטילופות; אגמי מומלה; בצפון השמורה, משמשים בית לאלפי פלמינגו, עיטם קולני ומגוון עופות נוספים, וכן לפרסתנים רבים כמו זברות וג'ירפות.

ארוחת ערב ולינה (לילה 8) ב-Kahawa House או דומה ברמתו


יום 9 | העיר ארושה (Arusha) - קילימנג׳רו - תל-אבי

בתום ארוחת הבוקר נצא לסיור בעיר ארושה.

העיר ארושה היא השלישית בגודלה בטנזניה. היא משלבת בין בניה חדשה ומודרנית לבניה אפריקנית אופיינית. בעיר מספר מקומות בהם כדאי לסייר, והראשון שבהם הוא מרכז מורשת תרבות אפריקה, הממוקם על הכביש הראשי, בפאתי העיר. במרכז אפשר לראות פסלים וציורים אפריקנים כמו גם רהיטים מסורתיים, ספרות מקומית ועוד.

מקום נוסף בו כדאי לבקר הוא מרכז שנגה, המעסיק אנשים מוגבלים היוצרים עבודות אמנות ומוכרים אותם לקהל הרחב. העבודות יפהפיות ובהן תכשיטים, קישוטים לבית, צעצועים ועוד.

אם אתם חובבי שווקים מקומיים, השוק המסאי הוא מקום מומלץ לבקר בו. השוק אינו גדול במיוחד אך הוא בהחלט מגוון במרכולתו. כאן תוכלו למצוא את השמיכות המסאיות המשובצות, סנדלים מסאים (שסולייתם עשויה מצמיג רכב), תכשיטים עשויים חרוזים צבעוניים, מקלות מסאים ועוד.

במידה ונותר לכם זמן ואתם חובבי ארכיאולוגיה, Natural History Museum הוא אחד המקומות המסקרנים בעיר. המוזאון ממוקם בתוך מתחם גרמני ישן והוא מציג ממצאים פרה-היסטורים שונים כמו גם סיור במתחם הגרמני (מסוף המאה ה-19/תחילת המאה ה-20) ועוד.

בהתאם לשעת הטיסה נצא בנסיעה אל נמל התעופה קילימנג'רו, לקראת טיסתנו חזרה ארצה.


מתלבטים בין טיול ספארי מודרך בעברית לבין טיול פרטי בספארי בטנזניה? במאמר הבא תוכלו לקרוא על היתרונות של כל אחד מהטיולים ולמצוא את המתאים ביותר עבורכם.


רוצים לשמוע עוד על טיול לטנזניה? צפו בהרצאות שלנו על טנזניה - ספארי, בעלי חיים ושבטים

שלמה כרמל מספר על האריות - טורפי העל בסוואנה

חגית גפן מתארת את החיים עם שבט ציידים-לקטות בטנזניה (הדזבה)

שלמה כרמל מראה את טנזניה שלא הכרתם

01/04/2026
09/04/2026
9
מודרך בעברית | טיסה ישירה
מדריך הטיול:  יעודכן בקרוב

01/04/2026
09/04/2026
9
מודרך באנגלית | טיסה ישירה
מדריך הטיול:  הדרכה באנגלית
הערות:  מיועד ליחידים וזוגות

02/04/2026
09/04/2026
8
טיסה ישירה | מודרך בעברית
מדריך הטיול:  יעודכן בקרוב

02/04/2026
09/04/2026
8
מודרך באנגלית | טיסה ישירה
מדריך הטיול:  הדרכה באנגלית
הערות:  מיועד ליחידים וזוגות

הנחה לילד עד גיל 11.99 שלישי בחדר:   500 $
 הנחה לילד עד גיל 11.99 שני בחדר: 
350 $
 הנחה לילד מגיל 12 עד 15.99 שני/שלישי בחדר: 
250 $

מידע אודות תנאים ואחריות >

  • טיסה בינלאומית ישירה מהארץ לטנזניה וחזרה
  • נהג/מדריך מיומן דובר אנגלית מצוות "Another World" בטנזניה
  • מפגש הכנה בהנחיית מדריך מצוות עולם אחר כשבוע לפני היציאה
  • סיורים בשמורות ללא הגבלת ק"מ
  • מגדיר בעלי חיים
  • סט מפות דיגיטלי
  • רכבי שטח- 4X4 טויוטה לנדקרוזר, שמונה מושבים-שישה מטיילים. ביטוח מלא לרכבים
  • לינה בלודג'ים הנבחרים או ברמה גבוהה יותר
  • כלכלה מלאה
  • אשרת כניסה ($50) לטנזניה
  • מים מינרליים במהלך הספארי
  • מיסי נמל וביטחון


בנוסף, מחיר טיול מודרך בעברית כולל:
  • מדריך ישראלי מיומן מצוות ״עולם אחר״
  • הרצאות בערבים על מגוון רחב ומרתק של נושאים
  • טיפים לנותני השירות המקומיים בטנזניה
  • הוצאות אישיות
  • ביטוח בריאות ומטען
  • מדריך ישראלי מיומן מצוות "עולם אחר" (בטיולים מודרכים באנגלית)
  • טיפים לנותני השירות המקומיים בטנזניה (בטיולים מודרכים באנגלית)
  • מספר המקומות מוגבל
  • קבוצה מודרכת בעברית מונה 15 עד 18 מטיילים
  • חיסונים - יש לפנות ללשכת הבריאות המחוזית לקבלת החיסונים המתאימים
  • יתכנו שינויים במסלול, זמני יציאה או סדר המסלולים שאינם בשליטת החברה
  • כל שינוי במחיר הטיסות יגרום לשינוי במחיר הנוסע
  • התשלום בשקלים/מט"ח, לפי שער הדולר המחאות והעברות גבוה ביום התשלום ויבוצע לפני מועד היציאה
  • לתשומת לבכם - יש צורך בשלושה דפי דרכון ריקים לפחות
  • יש צורך בדרכון בתוקף למעלה מ 6 חודשים מיום היציאה מהארץ ועד פקיעת תוקפו
  • המסלול מתבסס על טיסות ישירות המופעלות ע"י חברת התעופה, הפעלתן ולוחות הזמנים שלהן אינם בתחום האחריות של "עולם אחר"
דמי ביטול טיסה - לפי תנאי חברת התעופה לאחר כרטוס. בטיסת צ׳רטר - 100% דמי ביטול מרגע ההזמנה.

דמי ביטול עבור שירותי קרקע – ייגבו לפי תקנון חברת עולם אחר על פי הפירוט:

  • ממועד ההרשמה ועד 60 ימי עבודה לפני מועד היציאה לטיול – ייגבו דמי טיפול על-סך 100 $ למטייל
  • 45-59 ימי עבודה לפני מועד היציאה לטיול- ייגבו 15% מעלות שרותי הקרקע
  • 30-44 ימי עבודה לפני מועד היציאה לטיול- ייגבו 25% מעלות שרותי הקרקע
  • 15-29 ימי עבודה לפני מועד היציאה לטיול- ייגבו 50% מעלות שרותי הקרקע
  • 14-8 ימי עבודה לפני מועד היציאה לטיול- ייגבו 75% מעלות שרותי הקרקע
  • 7 ימי עבודה לפני תאריך היציאה - ייגבו דמי ביטול בגובה 100% מעלות הטיול
מטיילים יקרים, נשמח לקבל פניות באמצעות הטופס או בטלפון 1-700-708-999

*שדות חובה