יום 1 | תל אביב – אדיס אבבה (Addis Ababa) – ארבה מינץ' (Arba Minch)

לאחר הנחיתה בשדה התעופה, ניסע אל העיר ונתרענן בארוחה קלה. לאחר מכן נצא לדרכנו אל ארבה מינץ'. בדרך נעבור בערים בוטארג'ירה (Butajira), הוסאנאה (Hosaena) וסודו (Sodo), בהן נוכל לראות את התושבים המקומיים עוסקים במלאכות השונות, כמו שווקים ונופים עוצרי נשימה. נבקר בכנסיית Adadi Mariam Rock, בבתיהם של אנשי גוראג' (Gurage), באתר השימור טייאה (Tiya) ושדותיו ובאגם הארה שאיטאן (Hare Sheitan) הוא אגם השטן.
את ארוחת הצהריים נאכל במסעדת Hosaena.

ארבה מינץ' (Arbe Minch) - עיר בדרום אתיופיה שקיבלה את שמה מהמעיינות המקומיים שסיפקו ליער ולצמחיה באזור. העיר ממוקמת בצידו המערבי של הבקע הגדול וידועה כמקור לפירות כמו מנגו, בננות, תפוזים, תפוחים, גוייבות ואננס וכן בזכות חווות הדגים שבשטחה.

לאחר מכן נמשיך בדרכנו אל יעדנו.
לאחר ארוחת הערב נפגש להרצאה קצרה והסבר לקראת היום הבא.

ארוחת ערב ולינה ב-Paradise Lodge (או דומה ברמתו)

 

יום 2 | ארבה מינץ' (Arbe Minch) - ג'ינקה (Jinka)

לאחר ארוחת הבוקר נצא בנסיעה לכיוון ג'ינקה.

ג'ינקה (Jinka)  עיר-שוק בדרום אתיופיה. העיר ממוקמת על הגבעות מצפון למישורי טאמה. היא נחשבת לבירת אזור דבוב אומו (Debub Omo Zone) שבדרום המדינה וממוקמים בה רבים ממשרדי הממשל.

אנו בדרכינו למחוז ווייטו (Weyto), בו מתגוררים שני שבטים: קונסו (Konso) וטסמאי (Tsemai), השוכנים באזור נהר הווייטו. קהילות אלה משתייכות לקבוצת דוברי השפות האפרו-אסיאתיות, שסיפור הגעתן לאפריקה לוט בערפל ומכיל גרסאות רבות. למחייתן הן רועות בקר ומגדלות תירס וסורגום, תוך הישענות מוחלטת על מי גשמים ומי נגר. אנו נבקר גם בשוק של שבטי ארי (Ari) ובאנה (Benna) בכפר קאקו (Kako), בו הם מוכרים את מרכולתם הצנועה: כמה ביצים, מספר עגבניות, צמידי נחושת, דבש, תרנגולות ועוד...
את ארוחת הצהרים נאכל במסעדה מקומית.
אחר הצהרים נבקר בכפר של בני שבט ארי (Ari), העוסקים במלאכת הקדרות והנפחות, כמו גם הכנת עאראק, ונצפה בטקס המסורתי של הכנת והגשת קפה. משם נמשיך אל ג'ינקה וללודג' בו נלון. 
לאחר ארוחת הערב נפגש להרצאה קצרה והסבר לקראת היום הבא.

ארוחת ערב ולינה ב-Jinka Eco Omo Lodge (או דומה ברמתו)

 

יום 3 | ג'ינקה (Jinka)  - שבטי המורסי (Mursi) -  שבט האמר (Hamer) - טורמי (Turmi)

נצא לדרכנו בשעת בוקר מוקדמת כדי לבקר בכפר של בני שבט מורסי (Mursi).

נשות שבט מורסי ידועות בדיסקיות החרס המושחלות בשפתן התחתונה. עם תום הביקור נמשיך בנסיעה לעבר טורמי, בירת מחוז שבטי ההאמר המתאפיין בנשים וגברים יפי תואר, המושכים את גופם ושיערם בחומר אדמדם. הנשים לובשות חצאיות עור קטנות מקושטות בצדפים וחרוזים, ללא חלק עליון. הגברים עושים תסרוקות מיוחדות ומורכבות מבוץ צבעוני ונושאים כרית צבע בעזרתה הם מושחים את גופם.

בדרך נעבור דרך השוק השבועי של בני שבט האמר ושבט באנה המתרחש בכפר דימקה (Dimeka) ובו הם מוכרים את מרכולתם – ירקות, פירות, ביצים ועוד.

שבט האמר (Hamer), הקרוב במנהגיו לשבט באנה, יושב גם הוא בדרום-מערב אתיופיה. הם חיים במחוז האמר, חלק פורה של עמק נהר אומו. עיקר פרנסתם היא רעיית בקר.
שבט זה ידוע בטקס "קפיצת השור" (Bull jumping), אותו מבצעים נערים כדי לציין את הפיכתם לגברים.
במהלך הטקס, מוצמדים 10-30 שוורים מסורסים כתף-אל-כתף, ועל הנער העירום לקפוץ על גבם ארבע פעמים ברציפות, מבלי ליפול. במידה והצליח, הוא יצטרף אל הגברים האחרים שצלחו את הקפיצות. אך זהו למעשה סיומו של הטקס. בתחילתו, הגברים מצליפים עם ענפים דקים בגבן של הנשים הלא נשואות מהשבט. הנשים מאמינות כי ככל שהכאב חזק יותר, כך הן נאמנות יותר לנער שעומד להפוך לגבר, וכך הוא גם יבוא לעזרתן בעיתות מצוקה.
לאחר מכן, הנשים שרות ורוקדות, כאשר לגופן חצאיות ארוכות שבשוליהן פעמוני מתכת המדנדנים בזמן הריקוד.

את ארוחת הצהרים נאכל בשטח, אותו יבחרו מדריכי הטיול וכך נהנה מהנוף וממזג האוויר הנעים. אנו נגיע ליעדנו לפנות ערב.
לאחר ארוחת הערב נפגש להרצאה קצרה והסבר לקראת היום הבא.

ארוחת ערב ולינה ב-Turmi Busaka Lodge (או דומה ברמתו)

 

יום 4 | טורמי (Turmi) – מורולה (Morole) – קונסו (Konso)

לאחר ארוחת בוקר והתארגנות, נעלה על הרכבים וניסע לביקור בכפרי שבט קארו (Karo). זהו השבט הקטן ביותר בעמק אומו ומונה כ-1,500 איש. הגברים והנשים בשבט נוהגים לקשט את פניהם וגופם בצבע עשוי מגיר וחימר במטרה למשוך את בני המין השני.
בדרכנו חזרה נבקר בשוק של בני שבט באנה והאמר בכפר דימקה (Dimeka).
את ארוחת הצהרים נאכל בטורמי (Turmi), עיר שוק יפהפייה, וממנה נמשיך לקונסו (Konso).
בדרך נבקר בכפר של אנשי ארבורה (Arbore), שבט שדתו איסלמית ופרנסתו בעיקרה מעדרי צאן, בקר ועיזים. השבט ידוע בכוחותיו הרוחניים, והאגדה מספרת כי השטן ניסה לתקוף את בני השבט, אולם הם ניצחו אותו ושרדו. בשל כך, שבטים שכנים שנתקלים בבעיה אותה אינם יכולים לפתור, פונים אל המנהיגים הרוחניים של שבט זה על מנת לסייע.
לפנות ערב נגיע אל קונסו (Konso).
לאחר ארוחת הערב נפגש להרצאה קצרה והסבר לקראת היום הבא.

ארוחת ערב ולינה ב-Konso Kanta Lodge או דומה ברמתו

 

יום 5 | קונסו (Konso) – ארבה מינץ' (Araba Minch) – אדיס אבבה (Addis Abeba)

בשעות הבוקר המוקדמות נצא לדרך אל ארבה מינץ' (Arabe Minch) ולביקור בכפר של בני שבט דורזה (Dorze), שבט הידוע ביכולות אריגת הכותנה, מהם הם מייצרים את בגדיהם וביקתותיהם. השבט חי בקבוצות גדולות צפונית לבירה אדיס אבבה. עיקר פרנסתם בחקלאות, ושדותיהם כוללים גידולים תבלינים, ירקות, פירות וטבק.
אנו נאכל ארוחת צהריים במסעדה מקומית ואז, בטיסה פנימית מארבה מינץ' נחזור אל אדיס אבבה, בה החלה מסענו. את שעות האור שנותרו לנו ננצל לעליה אל הר אנטוטו (Entoto), ממנו יש תצפית מרהיבה אל העיר אדיס אבבה.
את היום נסיים במסעדה בה גם נחזה במופע פולקלור.
לאחר מכן נפגש להסבר קצר לקראת היום הבא.

לינה במלון Addis Ababa Jupiter Hotel או דומה ברמתו

 

ימים 6-10 | אדיס אבבה (Addis Ababa) – נופש באיי סיישל

בשעות הבוקר ניפגש במסעדת המלון לארוחת בוקר עשירה. לאחר מכן נבצע העברה אל שדה התעופה, בדרכנו אל הנופש באיי סיישל.

איי סיישלזהו המקום שאליו רוצים לברוח כדי "לנקות" את הראש מסדר היום המלחיץ בארץ. 105 האיים של איי סיישל באוקיינוס ההודי, הממוקמים כ-1600 ק"מ מזרחית מחופי קניה באפריקה, יוצרים ארכיפלג על פני שטח של כ-1.3 מיליון קמ"ר. נשמע ענק, אבל, אם מכווצים את כל השטחים של האיים יחד, מקבלים שטח של כ-450 קמ"ר בלבד. 
איים אקזוטיים אלה נראים כמו גושי ירק, המבצבצים מתוך האוקיינוס הכחול. הצמחייה הטבעית שלהם עשירה והחופים מרהיבים ביופיים וניקיונם. הפירות הטרופיים, לצד המטבח הצרפתי-קריאולי המשובח מצדיקים את הכינוי גן עדן. 
בחופשה באיי סיישל אפשר ליהנות מפעילויות מגוונות: סיורים אל חופים מדהימים ושמורות טבע, דייג, צלילה, ספורט ימי ועוד. מזג האוויר בסיישל הוא אידיאלי- הטמפרטורה לעולם לא עוברת את 30 המעלות, והשמש זורחת בממוצע 7 שעות ביום. גשמים כבדים יורדים באיי סיישל החל ממחצית דצמבר ומסתיימים בינואר. 
האי הגדול והמרכזי, מאהה, אורכו 27 ק"מ ורוחבו 7  ק"מ. הפסגה הגבוהה ביותר באי מתנשאת לגובה 906 מטר. גם כאן, כמו בשאר האיים, הצמחייה ירוקה במשך השנה כולה. באיי סיישל מתגוררים כ-80 אלף תושבים, המהווים תערובת ססגונית של שחורים, שחומים ובלונדינים, עדות אנושים למה שהשאירו בסיישל הכובשים הצרפתים, האנגלים וגם שודדי הים. 
רוב תושבי סיישל חיים באי מאהה, ואליו מגיעים רוב התיירים. כאן פועל נמל התעופה המרכזי של האיים וכאן נמצאת גם עיר הבירה ויקטוריה, שבה מתנהלים החיים הפוליטיים והכלכליים של סיישל. הבידור וחיי הלילה מתרכזים בעיקר בבתי המלון, כשבאי פועלים גם כמה בתי קזינו.

האי מאהה: 2 לילות במלון Eden Blue Hotel על בסיס חצי פנסיון.

האי פרלין: 3 לילות במלון La domaine De La Reserve על בסיס חצי פנסיון.

*ניתן לשנות את המלונות המוצעים. לפרטים יש לפנות למשרדי עולם אחר.

 

יום 11 | סיישל – אדיס אבבה (Addis Ababa) - תל אביב

נהנה מהבוקר האחרון בפרלין ובשעות הצהריים נעלה על טיסה פנימית חזרה לאי מאהה ממנו נצא בטיסה חזרה ארצה.

 

יום 12 | נחיתה בתל אביב