ימים 1-3 | תל אביב (Tel-Aviv) - מפלי ויקטוריה (Zimbabwe) - קאזנגולה - הפארק בלאומי צ׳ובה, אזור הנהר (Chobe River)
ניפגש בשדה התעופה בן גוריון, ממנו נמריא בטיסה ישירה אל שדה התעופה במפלי ויקטוריה. לאחר הנחיתה והסדרת הויזה, נחצה את הגבול אל בוטסואנה, שם נפגוש את המדריכים המקומיים, נעלה על הג׳יפים ונצא לסיור ספארי מרתק בשמורת צ׳ובה.
נהר צ'ובה (או נהר קוואנדו) מתחיל באנגולה, עובר בזמביה ובנמיביה ולבסוף מגיע אל בוטסואנה. במהלך שייט בסירת ספארי מהירה, ניתן לתמרן בין גדות הנהר ולחזות בכל המערכת האקולוגית שבאה לשתות ממימיו; תנינים נחים על הגדה במרחק נגיעה, עדרי פילים חוצים את המים, אריות מרווים את צמאונם והיפופוטמים מטיילים ומלכשים עשבים. זהו אחד המקומות היחידים בו ניתן לראות היפופוטמים הפעילים באור יום.
באזור הנהר אפשר לראות למעלה מ-450 מיני ציפורים, ומהסירה ניתן לצפות ברבים מהם; בהם ג'אקנה אפריקנית (Jacana) המתהדרת בצבעים יפהפיים ובוהקים, ומכונה "ציפור ישו" בשל הליכתה המהירה על הנימפאות, המשווה הליכה על המים. אם יתמזל מזלנו, אולי נראה גם חובה אדומת ציצית (Red crested korhaan) המכונה גם "הציפור האבדנית", בזכות מופע החיזור המרהיב של הזכר, שנדמה כקפיצה מגובה רב.
הימים הקרובים יוקדשו לסיורי ספארי בשמורת צ'ובה.
שמורת הטבע צ'ובה (Chobe National Park) היא השמורה בעלת המגוון הביולוגי הגדול ביותר בבוטסואנה! כאחת השמורות הייחודיות ביבשת אפריקה, צ'ובה מתהדרת בריכוז הפילים הגדול בעולם, והיא ביתם של יותר מ-120,000 (!) פילים. רבים מהם מגיעים לגודל עצום ונוכל ממש להרגיש את האדמה רועדת כשנחזה בעדר פילים גדול חולף על פנינו. כאן גם נוכל לראות להקות של זאבים טלואים, בעל חיים הנמצא בסכנת הכחדה חמורה.
צ'ובה מחולקת לארבעה אזורים גאוגרפיים, שלכל אחד מהם מערכת אקולוגית נפרדת; (א) אזור סרונדלה שבגבולו נהר צ'ובה ולכן הוא מאופיין במישורים מוצפים (ב) אזור הביצות של סבוטי (ג) ביצת לינאטי ובה חורשים ולגונות (ד) בין שני אזורי הביצה נמצא אזור פראי שברובו משטח אדמה באקלים חם ויבש.
לינה בלודג׳ פראי יוקרתי על שפת הנהר.
ארוחת ערב ולינה (3 לילות) ב-Chobe Game Lodge או דומה ברמתו
ימים 4-6 | שמורת צ׳ובה - דלתת האוקוונגו
בתום ארוחת הבוקר ניסע אל המנחת ממנו נמריא לטיסה קצרה אל דלתת האוקוונגו, בה נסייר בשלושת הימים הקרובים.
נהר אוקוונגו מוזכר באגדות כנהר אשר מעולם לא מצא את הים. מקורו ברמות הגבוהות של אנגולה ובניסיונו לפלס דרכו אל הים יוצר הנהר מבוך של לגונות, ערוצי נהר ואיים - כל אלה מתחברים לדלתא של האוקוונגו. הדלתא הפנים-יבשתית משתרעת על פני כ-18,000 קמ"ר והיא אחת משבעת פלאי התבל של אפריקה ובזכות ייחודה וגודלה הוכרזה כאתר מורשת עולמית. היא מהווה בית עבור פילי סוואנה אפריקניים, היפופוטמים, ברדלסים, אריות, תאואים, קודו בכיר, קרנפים, בבונים ועוד.
בדלתא של האוקוונגו נעשה ספארי גם בשמורת מורמי, המתפרסת על פני 4,700 קמ"ר במזרח הדלתא.
שמורת הטבע מורמי (Moremi) חולשת על חמישית משטח הדלתא של האוקוונגו ונחשבת לאחת השמורות היפות באפריקה. השמורה משלבת בין אזורי מחייה שונים; מרחבי סוואנה המאוכלסים בטורפים ובנטרפים. מישורים מוצפים, לגונות קסומות ואיים קטנים בין תעלות הנהר, שם ניתן לצפות ברבים מכ-500 מיני הציפורים שבשמורה. אזורים מיוערים עם עצי שיטה רבים, המהווים בית לנמרים ולזאבים הטלואים – מין שכמעט ולא ניתן לפגוש בשמורות אפריקה ועליו נספר בהמשך. בין חיות הבר הנוספות שניתן לראות בשמורה: אריות, ברדלס, צבועים, תנים, תאו, ג'ירפות, אימפלות וקובוס המשקפיים.
אזור קוואי (Khwai) הוא הענף המזרחי ביותר בדלתא של האוקוונגו. הוא ממזג בין אלף נתיבי מים, לגונות, איי מים מיוערים וחורשים. האזור מאפשר לבעלי החיים לנוע בחופשיות בין החורשות בעונה הרטובה, לנהרות בעונה היבשה.
שבטי האזור חיו בשמורת מורמי ושמרו על אורח חיים מסורתי של ציידים-לקטים, אולם ב-1960 הפכה מורמי לשמורת טבע והוחלט לפנות את השבטים מחוץ לשטח השימור – לאזור קוואי. בקוואי מתגוררת קהילה בת 400 בני אדם, צאצאי הבושמנים. הקהילה המקומית מנהלת כעת יוזמות אקולוגיות ומנהלת את שימור חיות הבר בשטחה.
את שלושת הלילות הבאים נעביר בלודג׳ פראי יוקרתי בלב שמורת מורמי, הדלתא של האוקוונגו.
ארוחת ערב ולינה (3 לילות) ב-Camp Okavango או דומה ברמתו
יום 7 | דלתת האוקוונגו - קאזנגולה - מפלי ויקטוריה
לאחר ארוחת הבוקר נטוס חזרה אל עיירת הגבול קאסאנה, ומשם נמשיך בנסיעה לקאסגולה, המהווה את נקודת המפגש של בוטסואנה, זימבבואה, זמביה ונמיביה. נחצה את הגבול אל תוך זימבבואה ונגיע אל מפלי ויקטוריה. נסייר בסביבת ולמרגלות המפלים ונתרשם מעוצמת זרימת המים, שאון המפלים ויתכן שאף נירטב מעט מהרסס.
מפלי ויקטוריה אשר למרגלות נהר הזמבזי, מתנשאים לגובה של כ-110 מ' ומהווים את אחד מאתרי התיירות המופלאים ביותר שיש לאפריקה להציע. בשמם המקומי, ידועים המפלים כ-"העשן אשר רועם" (Mosi-oa-Tunya), ככל הנראה, עקב המראה הערפילי אשר יוצרים נטיפי המים הפוגעים בקרקעית המפל, אותם ניתן לראות ממרחק של 20 ק"מ. את שמם המערבי, "מפלי ויקטוריה", קיבלו המפלים על ידי החוקר הסקוטי, ד"ר דיוויד לווינגסטון, בשנת 1855, על שמה של מלכת אנגליה דאז. על המפלים עצמם, כתב ביומנו: "איש אינו יכול לדמיין יופי שכזה, שכן לא נראה כמותו בכל אנגליה ולא נגלה קודם לכן לעיניים מערביות; אולם מחזה מרהיב שכזה וודאי ונצפה על ידי המלאכים במעופם"
עיירת מפלי ויקטוריה היא עיירה רגועה ובטוחה מאד הממוקמת למרגלות המפלים הגבוהים בעולם. בזימבבואה ישנם 85% נוצרים, ואילו השאר מגדירים את עצמם כמשויכים לדתות "מסורתיות" או לאף דת כלל.
במידה ונגיע בימים סמוכים לליל ירח מלא, נוכל לצאת באישון לילה (בהתאם לתאריך) לסיור במפלים על מנת לחזות בתופעה המכונה "קשת ירח".
קשת ירח נוצרת על ידי "אור" הירח, ולא על ידי אור ישיר מהשמש. היא נוצרת בשל נפיצה של אור הירח, שנשבר בחדירה וביציאה מטיפות מים רבות - כמו אלו שברסס הבלתי פוסק המאפיין את מפלי ויקטוריה. קשת ירח עמומה יותר מקשת רגילה ובעין אנושית נראית לבנה, אך בתמונה בחשיפה ארוכה ניתן ללכוד את הקשת בשלל צבעיה. הזמן הטוב ביותר לחזות בקשת הירח הוא בימים בהם הירח מלא בסטייה של יום לפני ויום אחרי – אז כמות האור המוחזרת מפני הירח היא הגדולה ביותר, אלו הימים היחידים בחודש בהם נפתחים המפלים לסיור לילי.
ארוחת ערב ולינה ב- The Victoria Falls Hotel או דומה ברמתו
יום 8 | נמל התעופה מפלי ויקטוריה - תל אביב
לאחר ארוחת הבוקר ובהתאם לשעת הטיסה נצא אל שדה התעופה מפלי ויקטוריה לטיסה חזרה ארצה.